Ξενοδοχείο Ξένια
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ | ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ | ΔΙΑΜΟΝΗ | ΠΑΡΟΧΕΣ | ΒΡΑΒΕΙΑ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΤΙΜΕΣ | ONLINE BOOKING | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πόντι - 31082 Βασιλική - Λευκάδα Tηλ. 26450 31490  MHTE: 0831K121K142300   E-mail: info@xenia-lefkada.gr
facebook  youtube      Web design & Seo by Marinet
You are using Easypano Virtual Tour Player to view your panorama, which requires Java Virtual Machine installed.
If you can't view the panorama, please download and install Sun JRE .
close
close
english greek

Τοποθεσία - Πόντι Λευκάδα

Το Xenia Apartments βρίσκεται στην τοποθεσία Πόντι, μια αναπτυσσόμενη περιοχή στην φημισμένη Βασιλική. Το συγκρότημα βρίσκεται 38χμ νότια της πόλης της Λευκάδας.

Η Βασιλική είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του νησιού και όχι άδικα αφού η ευρύτερη περιοχή διαθέτει μοναδικές φυσικές καλλονές. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ο συνδυασμός της πυκνής βλάστησης με την εκτεταμένη παραλία με τα βαθυγάλαζα νερά που δημιουργούν τοπία απείρου φυσικού κάλλους.

Η παραλία της Βασιλικής που απέχει μόλις 80 μέτρα από το Xenia Apartments αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Λευκάδας καθώς θεωρείται ιδανική για θαλάσσια σπορ. Το μήκος της ξεπερνά το 1χμ και καταλήγει στον κόλπο του Πόντι που θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου για windsurfing.

Ο άνεμος που έρχεται από τα ψηλά βουνά και κατεβαίνει προς την πεδιάδα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για εξάσκηση στην ιστιοσανίδας. Γι αυτό και η παραλία είναι άρτια οργανωμένη και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ ( windsurfing, ιστιοπλοΐα, θαλάσσια ποδήλατα, κανό, κτλ). Από το μικρό λιμανάκι της Βασιλικής ξεκινούν τα καΐκια που κάνουν το γύρο του νησιού και μεταξύ άλλων πηγαίνουν στην εκπληκτική παραλία Πόρτο Κατσίκι.

Αξίζει να κάνετε μια τέτοια εκδρομή για να γνωρίσετε παραλίες που προσεγγίζονται μόνο μέσω θαλάσσης, όπως η παραλία Αγιοφύλι, αλλά και να θαυμάσετε από μια άλλη οπτική γωνία τις απαράμιλλες ομορφιές του Ιονίου και της Λευκάδας. Το λιμάνι της Βασιλικής συνδέεται καθημερινά με τα γειτονικά νησιά που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Επτανήσων, όπως την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

Η Βασιλική ως τόπος διαμονής αποτελεί εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές αλλά και για όσους επιθυμούν να αποδράσουν σε μια περιοχή ήσυχη, γαλήνια και να γεμίσουν την ματιά τους με πανέμορφες εικόνες. Βέβαια οι ευκαιρίες διασκέδασης δεν σας λείψουν αφού στο λιμανάκι και στην Βασιλική λειτουργούν πολλές ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια.

Αποστάσεις:
Παραλία Βασιλικής 80 μ.
Πόλη Βασιλικής 1 χμ.
Νυδρί 16 χμ.
Λευκάδα 38 χμ.
Αεροδρόμιο Πρέβεζας – Άκτιο 58 χμ.

View Larger Map